Karácsonyi, és szilveszteri előrendelés

Klasszikusok, és újdonságok

Az idei évben bővítettük a rendelhető ételek körét. A fasírt tálakon kívül kínálunk halászlét, ponty szelettel, töltött káposztát. Lesz a fiaim kedvence, a margarinban sült csirkemáj, és lilahagyma chutney. Készítünk hűsítő kocsonyát. A vegáknak pedig vegafasírtokat, és rántott zöldségeket. Természetesen rendelhetőek a fasírtok, fasírt tálak, és rántott húsok is. Desszertnek réteseket, császármorzsát, és négyféle mennyei tortaszeletet kínálunk. Szilveszterre malacsültet kínálunk káposztás beiglivel. És a fasírtgolyók mellé természetesen elkészítjük az elmaradhatatlan lencsefőzeléket is.

Karácsonyi és szilveszteri előrendelés - Fasírt Étterem

Néhány fontos kiegészítés

  • A rendeléskor a megjegyzésbe írd be a karácsonyi időpontot, vagy csak azt, hogy „szilveszter”.
  • Karácsonyra csak a „karácsonyi előrendelés”, szilveszterre pedig a „szilveszteri előrendelés” kategóriába tartozó ételek rendelhetők
  • 10.000 Ft feletti rendeléseknél 50% előleget kérünk. Ezt a rendelés leadását követően egy héten belül kérjük befizetni.

Fontos!

A konyhánk, és a munkatársaink kapacitása véges. Ezért előfordulhat, hogy a rendelési folyamatot idő előtt le kell zárnunk. Ezért érdemes minél előbb feladni a rendelését.

Halászlé

Halászlé

Séfünk a ponty halászlét a hagyományos recept alapján készíti. Hidegen szállítjuk. Egy adag minimum fél liter, és tartalmaz legalább egy ponty filét. Belsőséget (ikrát, és tejet) is kínálunk, azonban ebből csak korlátozott mennyiség áll majd rendelkezésre.

Töltött káposzta

A közelmúltban történt, hogy amikor sétáltam egy vidéki kisvárosban, egy kapualj előtt elhaladva megéreztem egy rég elfeledett illatot. Csak egy pillanat volt az egész, és már el is tűnt. Megrohantak az emlékek. Gyermekkori játszópajtások, és dédmamák kendői tűntek elő a régmúltból. Ekkor szoktunk szomorúan vidámak lenni. Hiányzik az a kor, és hiányoznak az emberek a múltból. De mindeközben melengető, jó érzés, hogy újra emlékezünk.
Vannak ételek, melyek szinte mindig képesek arra, hogy ilyen belső időutazásra vigyenek. Mert annyi minden kötődik hozzájuk. Nekem az egyik ilyen a töltöttkáposzta. Emlékszem, hogy gyerekként soha nem értettem, miért rontjuk el a húsokat mindenféle levelekkel. Azt gondoltam, hogy húst kell enni hússal. Azután idővel, ahogyan elkezdtem figyelni az ízekre, úgy éreztem rá az ezerarcú, ezerízű töltött káposztára. Még most is mindig más jut eszembe róla. Egyszer egy 500 fős lagzi Göllén, ahol az átmulatott éjszaka után a még éber kemény mag (talán ha 150-en lehettünk) reggel hatkor énekelve indult felébreszteni a falut.
Természetesen vittük a reggelit, ami töltött káposzta volt, óriásira szeletelt friss parasztkenyérrel.

Az ünnepekre kínált a töltött káposztát hidegen adjuk át.
Egy adag tartalma, két káposztalevélbe töltött húsgombóc, plusz „törek”, ahogy felénk mondják :).

Ha nem akarsz zsákbamacskát, gyere be, és kóstold meg.

töltött káposzta

Malac-sült, káposztás beiglivel

Egy kis különlegesség az ünnepre. Ropogós, mégis omlós malacsült, selymes zöldséges szósszal. Káposztás beiglit kínálunk hozzá.

Margarinban sült csirkemáj

Fiaink kötelező karácsonyi csemegéje. Könnyű, ízes, kenhető, de egyúttal harapható is. Fenséges finomság.
májpástétom chutneyval
chutney

Lilahagyma chutney

Egy univerzális finomság, melyet mi most a margarinban sült csirkemájhoz kínálunk, de helye van bármilyen sült hús, sajt, de még akár a fasírt mellett is. A mi változatunk lilahagyma alapon, vörösborral, szilvalekvárral, és jó pár egzotikus fűszerrel készül. Éveken át tartó kísérletezés, az ízek tudatos csiszolgatásának eredménye ez a kulináris élménybomba. Hogy milyen az íze? Elegáns, mély, füstös, és sötét,  mégis vidám, és játékos. Amennyiben valaki meg akarja kóstolni, a Fasírt Étteremben folyamatosan szerepel a kínálatban.

Kocsonya

A nagy lakomák között igazi felüdülés egy hűs kocsonya. Jót tesz a gyomornak, ízletes, és tápláló.

Gondoltunk a vegákra is

Rántott cukkinitallér, rántott gombafejek, és háromféle vegafasírt van az ünnepi kínálatban. Céklafasírt, Quinoás, cukkinis, spenótfasírt, és sajtos karfiolfasírt. 

(illusztráció: céklafasírt)

Szilveszteri lencsefőzelék

A hagyomány szerint, ha szilveszterkor lencsét eszel, akkor a következő évben gazdagabb leszel. Mi ehhez adjuk az  isteni lencsefőzeléket.

Ünnepi édességek

Idén az ünnepekre többféle rétest, császármorzsát, és négy csodálatos tortát kínálunk.

Csomagajánlatok az ünnepekre

A fent felsoroltakon kívül a karácsonyi előrendelésben a csomagajánlatok közül is lehet választani.
Fasírtok, fasírt tálak, rántott húsok, és saláták. Az egyszerűbb megoldások kedvelőinek állítottuk össze a családi tálat, a bőségtálat, és a hatalmas partitálat.

ünnepi asztal

Rendelés, és átvétel

Rendelni többféle módon lehet.
Személyesen az étteremben,
a  www.rendeles.fasirtbisztro.hu oldalon, vagy nyitvatartási időben telefonon a  +36 20 270 8080 telefonszámon.

A karácsonyi rendeléseket 
2021.12.22-ig, a szilveszterieket pedig 
2021.12. 29-ig tudjuk fogadni.

A választható átvételi időpontok 2021.12. 23. 14.00-16.00 között,
2021.12.24. 11.00-
13.00 között
2021.12.31. 11.00-13.00 között

A rendelés leadásakor a megjegyzésben tüntesd fel, hogy mikor szeretnéd átvenni.
A rendelés véglegesítéséhez  50% előleg megfizetése szükséges. Az ehhez szükséges adatok:
Kedvezményezett: Fasírtfutár Kft. bankszámlaszám: 10700268-72197280-51100005
A megjegyzésrovatba írd be a nevedet, és a telefonszámodat. 

Kapcsolat

Fasírt Bisztró,

1028, Budapest, Hidegkúti út 167., Széphalom Üzletház első emelet. 
Tel: +36 20 270 8080
E-mail: admin@fasirtetterem.hu